Over Sandra

Eigenlijk schilder en teken ik mijn hele leven al maar in 2003 ben ik echt begonnen nadat ik mijn vaste baan had opgezegd en mijn droom ben gaan volgen. Ik heb een studie gevolgd aan de Vrije Academie en heb cursussen gevolgd en les gehad van diverse kunstenaars.

Mijn leefomgeving, de natuur met al zijn kleuren, is mijn belangrijkste inspiratiebron. Briljante kleuren en landelijke onderwerpen kenmerken dan ook mijn werk. Ook de vrouw inspireert mij telkens weer. Niet traditionele vrouwen maar bijzondere vrouwen. Krachtig en kleurrijk. Dit alles zie je terug mijn werken. Ik schilder met kleuren waar ik zin in heb en waar de composities om vragen. Daarnaast gebruik ik verschillende materialen waar ik van te voren niet weet wat voor effect dit tijdens het schilderen zal geven. Dat maakt het altijd spannend.

Ik schilder op een gevarieerde wijze en wil mij niet vastpinnen op één vaste stijl van schilderen. Dat komt omdat ik continue bezig ben en altijd wil ontdekken. Die variatie zie je terug in mijn werk. Kleur is wel altijd aanwezig zelfs als ik bij wijze van spreken een zwart-wit schilderij zou maken.